De medische wereld

Blog

Er zijn maar weinig vakgebieden waarin de veranderingen zo snel gaan als in de medische wereld. Er zijn steeds nieuwe behandelmogelijkheden. Ook de manieren waarop u comfortabel kunt leven wanneer u - tijdelijk of voor langere tijd – last hebt van een beperking en hulpmiddelen nodig hebt, veranderen steeds. In ons blog houden we u op de hoogte van al deze ontwikkelingen en van het nieuws over Timmers Care+Comfort.

 • Al 20 jaar aan het roer

  Rolf Timmers is eigenaar/directeur van Timmers Medizorg. Rolf is in 1994 in de zaak komen werken bij zijn ouders. In 1998 heeft hij het bedrijf overgenomen en staat sindsdien aan het roer. Maak vandaag kennis met Rolf op ons blog.

  Rolf is het gezicht van Timmers Medizorg. Al bijna 25 jaar is hij te vinden in de medisch speciaalzaak op de Kade. Sinds 1998 is hij eigenaar/directeur.

   

  Was het altijd al vanzelfsprekend voor jou om het bedrijf van je ouders over te nemen?

  Nee zeker niet. Alhoewel ik altijd al een handelsgeest heb gehad, dit is mij immers met de paplepel ingebracht, trok de transportsector mij ook enorm. Na een lange stage bij een transportbedrijf heb ik toch de keuze gemaakt om de handel in te gaan. Ik heb eerst ongeveer 1 jaar bij een landelijk bekende elektronicawinkel gewerkt en daarna ben ik in de autoverkoop verzeild geraakt. Pas toen er een vacature beschikbaar kwam bij Timmers Medizorg heb ik besloten bij mijn ouders te gaan werken. Dat was in 1994. Ik vond het zo leuk dat ik nooit meer ben weggegaan.

  Waarom is Timmers Medizorg zo bijzonder?

  Als je kijkt naar onze branche dan valt direct op dat veel thuiszorgwinkels verbonden zijn aan een thuiszorgorganisatie of van een grote keten zijn. Timmers Medizorg is al die jaren een onafhankelijk bedrijf en houdt zich goed staande tussen de grote reuzen. Dit is te danken aan de kracht van het familiebedrijf waar de service nog bovenaan staat. Daarnaast hebben we zeer goede contacten in de eerste lijn, de huisartsen. Dat komt mede omdat we veel huisartsen uit de hele regio tot onze klanten mogen rekenen. Huisartsen zijn onze belangrijkste doorverwijzers.

   

 • Trekken of duwen: de Doff N' Donner maakt verschil

  Het blijft lastig: steunkousen aan- en uittrekken. Menig hulpverlener staat het zweet op de rug, maar ook als je het zelf doet is het een lastig verhaal. Je hebt behoorlijk wat kracht nodig in je handen om de kousen over je hielen te krijgen en als je niet oppast beschadig je ook nog je huid.

 • Veilig medicijngebruik? Blijf alert!

  Het medicijngebruik in Nederland stijgt ieder jaar en zeker ouderen slikken veel medicijnen. 65-plussers gebruiken tot drie keer meer medicatie dan de gemiddelde Nederlander, en bij 75-plussers is dat zelfs vijf keer zoveel. Wanneer iemand last krijgt van vergeetachtigheid of dementie kan het lastig zijn om zelf in de gaten te houden of de medicijnen wel goed worden gebruikt. De rol van mantelzorgers wordt dan belangrijker. 

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor de nieuwsbrief