Veilig de trap op en af met AssiStep

De veilige trapassistent

Traplopen is voor sommigen erg lastig, maar een geweldige oefening om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven. De AssiStep beschermt u tegen vallen en zorgt er tevens voor dat u dagelijks, keer op keer zelfstandig de trap op en af kunt blijven lopen. De AssiStep is zo ontworpen dat het u veilige ondersteuning biedt bij het op- en aflopen van de trap en u zo volledige bewegingsvrijheid geeft in uw eigen huis. De AssiStep is ontworpen op de NTNU, een technische top universiteit in Noorwegen, samen met ingenieurs, zorgprofessionals en gebruikers.

De trap is één van de gevaarlijkste plekken in huis

Jaarlijks vallen enkele duizenden mensen van de trap en houden hier vaak verwondingen en/of breuken aan over, waarvan sommigen zeer ernstig. Een trap is voor veel mensen lastig en één van de gevaarlijkste plekken in huis met betrekking tot vallen. De AssiStep is een hulpmiddel om mensen met balans problemen, door ouderdom of ziekte, te ondersteunen zodat zij veilig maar zelfstandig de trap op en af kunnen blijven lopen.

Gebruikers en medici over de AssiStep

“Ik voel me weer veilig in mijn eigen huis”

Door de AssiStep kan ik zelfstandig en op een veilige manier weer mijn eigen trap op- en aflopen. Bedankt, ik ben er erg blij mee!

Gebruiker van AssiStep

“Een revolutionaire stap in mobiliteit thuis”

Met de AssiStep hebben we extra hulp gekregen om onze cliënten te helpen met revalideren en weer trap te kunnen lopen. Het gebruik van de AssiStep is niet alleen veilig voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers. Eén van onze cliënten was zo enthousiast dat zij meerder keren per dag wilde oefenen, zowel met een medewerker als zonder.

Therapeut van een revalidatiecentrum

“Mijn man heeft weer een stuk zelfstandigheid terug”

Sinds een paar weken hebben wij de AssiStep in huis, mijn man kan nu zelfstandig traplopen en ik hoef hem niet meer zelf te ondersteunen. Maar misschien nog belangrijker, ik hoef ook niet meer bang te zijn dat hij uit balans raakt en van de trap af valt.

Echtgenote