De medische wereld

Blog

Er zijn maar weinig vakgebieden waarin de veranderingen zo snel gaan als in de medische wereld. Er zijn steeds nieuwe behandelmogelijkheden. Ook de manieren waarop u comfortabel kunt leven wanneer u - tijdelijk of voor langere tijd – last hebt van een beperking en hulpmiddelen nodig hebt, veranderen steeds. In ons blog houden we u op de hoogte van al deze ontwikkelingen en van het nieuws over Timmers Care+Comfort.

 • Al 20 jaar aan het roer

  Rolf Timmers is eigenaar/directeur van Timmers Medizorg. Rolf is in 1994 in de zaak komen werken bij zijn ouders. In 1998 heeft hij het bedrijf overgenomen en staat sindsdien aan het roer. Maak vandaag kennis met Rolf op ons blog.

  Rolf is het gezicht van Timmers Medizorg. Al bijna 25 jaar is hij te vinden in de medisch speciaalzaak op de Kade. Sinds 1998 is hij eigenaar/directeur.

   

  Was het altijd al vanzelfsprekend voor jou om het bedrijf van je ouders over te nemen?

  Nee zeker niet. Alhoewel ik altijd al een handelsgeest heb gehad, dit is mij immers met de paplepel ingebracht, trok de transportsector mij ook enorm. Na een lange stage bij een transportbedrijf heb ik toch de keuze gemaakt om de handel in te gaan. Ik heb eerst ongeveer 1 jaar bij een landelijk bekende elektronicawinkel gewerkt en daarna ben ik in de autoverkoop verzeild geraakt. Pas toen er een vacature beschikbaar kwam bij Timmers Medizorg heb ik besloten bij mijn ouders te gaan werken. Dat was in 1994. Ik vond het zo leuk dat ik nooit meer ben weggegaan.

  Waarom is Timmers Medizorg zo bijzonder?

  Als je kijkt naar onze branche dan valt direct op dat veel thuiszorgwinkels verbonden zijn aan een thuiszorgorganisatie of van een grote keten zijn. Timmers Medizorg is al die jaren een onafhankelijk bedrijf en houdt zich goed staande tussen de grote reuzen. Dit is te danken aan de kracht van het familiebedrijf waar de service nog bovenaan staat. Daarnaast hebben we zeer goede contacten in de eerste lijn, de huisartsen. Dat komt mede omdat we veel huisartsen uit de hele regio tot onze klanten mogen rekenen. Huisartsen zijn onze belangrijkste doorverwijzers.

   

 • Trekken of duwen: de Doff 'n Donner maakt verschil

  Het blijft lastig: steunkousen aan- en uittrekken. Menig hulpverlener staat het zweet op de rug, maar ook als je het zelf doet is het een lastig verhaal. Je hebt behoorlijk wat kracht nodig in je handen om de kousen over je hielen te krijgen en als je niet oppast beschadig je ook nog je huid.

 • Veilig medicijngebruik? Blijf alert!

  Het medicijngebruik in Nederland stijgt ieder jaar en zeker ouderen slikken veel medicijnen. 65-plussers gebruiken tot drie keer meer medicatie dan de gemiddelde Nederlander, en bij 75-plussers is dat zelfs vijf keer zoveel. Wanneer iemand last krijgt van vergeetachtigheid of dementie kan het lastig zijn om zelf in de gaten te houden of de medicijnen wel goed worden gebruikt. De rol van mantelzorgers wordt dan belangrijker. 

 • Heerlijk weer aan het werk!

  Narda is sinds 1 mei aan het werk bij Timmers Medizorg. Na 1,5 jaar geen werk te hebben gehad popelde ze om weer aan de slag te gaan. Ze heeft een bak aan ervaring die ze graag met haar collega's deelt. 

  Hoe ben je bij Timmers Medizorg terecht gekomen?
  Ik was op zoek naar een baan en kreeg van een kennis de advertentie van Timmers Medizorg    doorgestuurd via Facebook.         

  Wat is je werkervaring?
  Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam en heb daar gewerkt bij een bank en daarna in de scheepvaart. Doordat het bedrijf waar mijn man werkt, verhuisde naar Roosendaal zijn wij gaan wonen in Oud Gastel. Omdat ik weer aan het werk wilde heb ik via een open sollicitatie een baan gekregen bij een babyspeciaalzaak. Daar heb ik 20 jaar gewerkt. Aansluitend heb ik ook nog 3 jaar gewerkt bij een meubelzaak. De meubelzaak is uiteindelijk gestopt en raakte ik in de ww.

  Waarom wilde je zo graag bij Timmers Medizorg werken?
  Ik ben geen stilzitter en wilde heel graag weer aan het werk. En dan het liefst in de verkoop. Ik hou van het contact met de mensen en dit leek mij een leuke uitdaging.

   

   

 • Haar enthousiasme werkt aanstekelijk

  Sinds 1 juni is Heidi bij ons aan de slag gegaan. Ze is zó enthousiast dat we hier allemaal door aangestoken worden.

  Hoe ben je bij Timmers Medizorg terecht gekomen?
  Na 10 jaar lang het hele land doorgereden te hebben als accountmanager/adviseur, in o.a. de telecom en detachering, vond ik het tijd voor iets anders en voor een baan dichterbij huis. Na lang en veel solliciteren kwam ik terecht bij een groot carrosseriebouwer in Roosendaal, als commercieel medewerkster binnendienst. Om financiële redenen heb ik daar in september 2013 mijn ontslag gekregen. Ik ben toen gaan werken in de thuiszorg, tijdens de schooltijden van mijn kinderen. En toen, in april van dit jaar, zag ik een vacature voorbijkomen op Facebook van Timmers Medizorg. Ik heb geen moment getwijfeld en ik heb meteen gesolliciteerd. Na 2 gesprekken gehad te hebben kreeg ik dan eindelijk het verlossende telefoontje; ‘Ik was aangenomen!’

 • Sleutels veilig opbergen

  Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin u uw sleutels op een veilige manier wilt opbergen, maar wel zodanig dat anderen – bijvoorbeeld uw mantelzorgers of uw zorgverleners – gemakkelijk naar binnen kunnen. Of misschien bent u wel beheerder van een buurthuis, waar meerdere mensen toegang toe moeten hebben, maar waarbij u liever niet meerdere sleutels uitdeelt aan diverse personen. Klinkt dit bekend? Dan heeft Timmers Medizorg dé oplossing: een sleutelkluisje met een codeslot. 

 • Sleutelkluis met code

  Wanneer u regelmatig zorgverleners over de vloer krijgt, wilt u niet dat uw sleutels in verkeerde handen komen. U bent immers in een kwetsbare positie en kwaadwillenden kunnen daar misbruik van maken. Een sleutelkluis met code naast de voordeur is dan een ideale manier om zorgverleners of uw mantelzorgers toegang te verlenen tot uw woning, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om uw veiligheid.

  Veilige sleutelkluis

  Er zijn veel sleutelkluizen op de markt, maar de Supra P500 is een van de beste. Als enige heeft deze sleutelkluis met code het keurmerk van de Britse politie gekregen. Niet zo gek, want de sleutelkluis weegt bijna twee kilo en is gemaakt van zwaar RVS met zeer degelijke scharnieren. Er zijn geen losse onderdelen, wat deze kluis heel veilig maakt. 

 • Manusje van alles

  Direct contact met klanten blijft het meest leuke aan haar werk. Als leidinggevende bij Timmers Medizorg heeft Corina echter nog een aantal andere taken. Hier vertelt ze er meer over.

  Hoe ben je bij Timmers Medizorg terecht gekomen?
  Na bijna 20 jaar diverse functies bij een grote zorginstelling te hebben gehad, werd het tijd voor wat anders. Via een uitleenorganisatie maakte ik kennis met Timmers Medizorg. Na een periode van intensieve samenwerking ben ik in 2009 voor Timmers Medizorg gaan werken.

  Wat maakt het werken bij Timmers Medizorg zo bijzonder?
  Mijn functie bij Timmers Medizorg is heel divers. Naast mijn functie als leidinggevende ben ik verantwoordelijk voor de winkel en website, houd ik de personeelsadministratie bij, onderhoud ik contacten met leveranciers, regel ik het hele marketinggebeuren zoals advertenties en folders en organiseer ik af en toe activiteiten in de winkel zoals beenmeetdagen of informatiedagen. Gekscherend noem ik mezelf altijd een manusje-van-alles. Maar juist dit afwisselende maakt mijn werk zo leuk! Gelukkig heb ik ook nog contact met klanten. Als je naar ons belt krijg je me vaak aan de telefoon, maar ook in de winkel spring ik bij als het nodig is.

   

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor de nieuwsbrief